Skip to content
Sök

Skola

Besök oss över dagen eller övernatta

Klassresa

Norrbyskär är en perfekt plats för klassresa! Beroende på vad ni vill fokusera på så sätter vi ihop ett paket som passar er. Vårt kök serverar frukost, lunch, middag och kvällsfika. Vill ni grilla vid lägerelden så fixar vi självklart det. Vi erbjuder logi i flerbäddsrum och har totalt ca 140 sängplatser på gården. Många väljer att komma till oss för att det är en mysig gård som ligger på en vacker plats och för att vi har så många roliga aktiviteter att välja bland.

Aktiviteter

På gården erbjuder vi följande bokningsbara aktiviteter:

Backklättring

Bastu och badtunna

Bågskytte

Gungan

Höghöjdsbana

Kamratstigen

Klättring

Trapezhopp

Paddling

Samarbetsutmaningar

Segling

Smide

Läs mer om aktiviteterna här

Mat

Vår kock lagar er mat och hanterar eventuell specialkost. Maten som serveras på gården är husmanskost. Vi äter maten i den gemensamma matsalen. Det går även bra att laga och äta mat utomhus om ni önskar det. 

Vi hjälps alla åt med att plocka undan efter måltiderna, sopa golv, torka bord samt att diska. Vi ser det som ett sätt att hjälpas åt och ta ansvar för sig själv och andra. Önskar ni ha det på annat sätt kan ni köpa tjänsten av oss. 

Frukostbuffé 80kr per person

Lunch/ Middag 95kr per person 

Kvällsfika 70kr per person 

Barn t.o.m. 8 år äter för halva priset.

Att göra på gården

Gården är full av möjligheter och vi vill göra allt vi kan för att skapa en fantastisk vistelse hos oss. När ni bokat in er på gården har ni även tillgång till:

Bollar, racket, koner, västar, rep, gemenskapsytor utomhus och inomhus, projektor, whiteboard, pysselredskap, lekytor, badklippor, mysiga skogsstigar, beachvolleybollplan, eldstad, grill mm.

Förslag på aktiviteter:

Lekar, disco, bad, pyssel, bygga av naturmaterial, musik, teater, skogspromenad, ljusvandring, lära känna varandra-lekar, bus, maskerad, ansiktsmålning, spel, bakning, picknick, sova i tält, laga mat över eld, ta reda på mer om Norrbyskärs spännande historia och besöka Norrbyskärs museum.

Boende

Gården har fyra hus med flerbäddsrum i olika storlekar. Rummen är inredda med våningssängar och garderober. Varje hus har flera toaletter och dusch eller tillgång till dusch.

Alla grupper som kommer till oss ansvarar för att städa de hus ni bott i innan ni lämnar oss. Vi ser det som ett sätt att hjälpas åt och träna på att ta ansvar för sig själv och andra. Önskar ni ha det på annat sätt kan ni köpa tjänsten av oss. Nedan kan ni se ritningar på våra fyra bostadshus.

 

Övernattning 350kr person

Transport till ön

Eftersom lägergården ligger på en ö så åker man färja från Norrbyn, turen tar ca 10minuter. Färjan har en ordinarie tidtabell men går även att boka andra tider om man är ute i god tid och mot en avgift. Ni väljer själva om ni vill betala färjebiljetten på färjan (ej med kontanter) eller om vi ska lägga den direkt på er faktura från oss. 

Färjan tur och retur kostar ca 45kr för barn/ungdom (1-15år) och ca 70kr för vuxen.

Tidtabell 

Kontakta oss

Hör gärna av dig med frågor eller bokning till norrbyskar@kfum.nu eller 090 185725 På lågsäsong kan det ibland dröja några dagar innan du får svar men vi hör av oss så snart vi kan. Välkommen!

×