Skip to content
Sök

Ledare hos oss

Vi vill gärna fylla gården med ideella som har olika bakgrund och erfarenheter. Vi tror att olikheter är värdefullt, tillsammans kan vi komplettera och stärka varandra. Däremot är det viktigt att alla hos oss har samma mål, att skapa bra verksamhet utifrån KFUMs värderingar. Ideella som jobbar hos oss är engagerade, har en professionell inställning och en attityd att “allt är möjligt” när vi gör det tillsammans. Ideella ledare hos oss är också goda förebilder och lever efter KFUMs värderingar.

Alla som engagerar sig hos oss ska tycka att det är roligt att vara med barn och ungdomar. De ska också trivas med att bo och verka på en lägergård.

Förebild – Alla som engagerar sig ideellt på lägergården ska vara medvetna om att de är en förebild för de som vistas på lägergården, stora som små och att de är en förebild även efter sin tid som ideell. Alla bär ansvar för att samtliga på gården får vara sig själva och utvecklas i en trygg miljö. Alla är också gemensamt ansvariga för att ta hand om gårdens materiella resurser och följa gårdens regler och rutiner.

Tillsammans – Även om alla på gården har ett eget fokusområde så är det viktigt att hjälpas åt. Gården drivs av alla gemensamt och även om alla har olika fokusområden beroende på vilket uppdrag man har så ska alla också vara beredda att hjälpa och stötta varandra. Vissa dagar kan det krävas att man jobbar med något annat än det kanske var tänkt och för att verksamheten ska flyta på bästa sätt så är det viktigt att alla har den flexibiliteten.

Innan sommaren – Upptakten

Innan sommaren anordnas en utbildnings- och planeringshelg inför sommaren som kallas Upptakten. Under helgen ges en grundläggande ledarskapsutbildning, introduktion i rutiner och annan information som är viktig inför sommaren. Detta är ett bra tillfälle att lära känna lägergården och dess verksamhet samt träffa de andra som ska vara på lägergården under sommaren. Helgen är kostnadsfri.

Det erbjuds även flera mer specifika utbildningar i ledarskap och aktiviteter. Läs mer under Utbildningar

 

Efter sommaren – Återträffen

Efter sommaren anordnas en återsamlingshelg som kallas Återträffen. Syftet med återträffen är att utvärdera sommaren, fundera på hur nästa sommar kan bli ännu bättre och att återförenas och umgås. Helgen är kostnadsfri.

Tröja – Alla som har uppdrag hos oss får en tröja med KFUM-tryck.

Reseersättning – När du börjar och avslutar ditt uppdrag på lägergården samt vid obligatoriska träffar kan reseersättning utbetalas för resa till och från lägergården om de har mer än 5 mil enkel väg från din hemort. Ersättningen är 75% av billigaste resesätt, maximalt 1000kr. Prata med Lägergårdschefen innan du bokar om du är osäker på vad som gäller.

Utdrag ur belastningsregistret – OBS! Innan du påbörjar ditt uppdrag hos oss ska du visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister. Detta utdrag beställer du själv via Polisens hemsida. Beställ utdraget när du vet att du fått ett uppdrag och visa det enligt informationen som kommer att skickas ut när du fått ett uppdrag. Notera också att det tar ca två veckor att få utdraget hemskickat.

Röster från ledare

 

“Norrbyskär för mig är en otroligt speciell plats som har gett mig otroligt mycket. Jag har lärt mig massa nya saker och inte minst om mig själv, jag har fått vänner som jag kommer bära med mig för resten av livet och jag har växt som människa. Men enligt mig är det absolut bästa med skäret, känslan. Det är nått som är helt obeskrivligt som en måste uppleva för att förstå. Tack vare den underbara gemenskapen mellan alla på gården och den goa lägerkänslan så blir exakt varje dag fantastisk och minnesvärd, på ett eller annat sätt!”

×