Skip to content
Sök

Ledare

Att vara ideell på KFUM Norrbyskärs lägergård är en fantastisk möjlighet att testa på en ny utmaning där du får utvecklas som person och ledare. Det är en möjlighet att få en underbar sommarupplevelse samtidigt som du knyter vänskapsband för livet och får en merit som väger tungt när du söker jobb i framtiden. KFUM Norrbyskärs lägergård drivs av ca 50st ideella unga vuxna varje sommar. Dessa utbildas och stöttas av ett par anställda tjänstepersoner. Alla ideella får ett dagsarvode samt kost och logi under din vistelse på ön. 

De som engagerar sig ideellt gör det inte för pengarnas skull utan för att det är kul och känns värdefullt. Det ger stora möjligheter att utvecklas som person och du får chans att ta ansvar på ett sätt som unga sällan får i andra verksamheter. 

Efter sommaren får du ett intyg som visar på din insats och du kan använda detta som merit i ditt CV när du söker framtida jobb. Många återkommer till oss år efter år vilket är ett kvitto på att erfarenheten motsvarar deras förväntningar. 

Uppdragen kan vara krävande, men du får också väldigt mycket tillbaka; hög kvalitet i de kostnadsfria utbildningar som du erbjuds för de ideella, en gemenskap för livet samt möjlighet att testa på nya aktiviteter och utmaningar med andra. Ett engagemang inom KFUM är något som du alltid bär med dig och som du har nytta av hela livet.

Alla som ska göra ett uppdrag på gården ska delta på introduktionsutbildning ”upptakten” innan sommaren. Där får man lära sig hur gården fungerar, grundläggande ledarskap och förbereda sig för sitt uppdrag. En del uppdrag kräver också ledarskapserfarenheter och kunskap om olika aktiviteter så som segling, klättring och så vidare. Utbildning för detta erbjuds av KFUM Umeå kostnadsfritt innan sommaren. Läs mer under Ledare – Utbildning

×