Skip to content
Sök

Boka sommarläger

Nydala lägergård

Läger sommar 2021

Nu har vi släppt de flesta lägren för sommaren 2021, så passa på att boka! Ett par fler läger kommer också att dyka upp vart efter vi rekryterar engagerade ledare att hålla i dem. Vi förväntar oss ha släppt samtliga läger i början utav maj.

Vid Nydalasjön i Umeå ligger vår daglägergård, full av möjligheter för dig att upptäcka. Här finns något för de allra flesta! Våra duktiga ledare gör allt för att din lägervecka ska så bra som möjligt och låter dig utmana dig själv i en trygg miljö. Förutom det som står i lägerbeskrivningarna hinner de flesta läger med att bada om det är fint väder, lära sig nya saker samt göra andra roliga aktiviteter. De flesta läger pågår måndag till fredag, kl. 9 till kl. 15 och varje dag kör vår lägerbuss runt i Umeå för att hämta och lämna barnen. Lunch och frukt ingår varje dag. Olycksfallsförsäkring ingår vid aktiviteter samt resa till och från lägret

En vanlig dag

8:00 Bussen avgår från starthållplats och kör genom hela Umeå för att plocka upp lägerdeltagare. Det går även att ta sig till lägergården själv.

9:00 Samling i respektive läger.
Aktivitet
11:00/12:00 Lunch
Aktivitet
15:00 Lägren avslutas för dagen. Lägerbussen avgår från Nydala

Inför lägret

När du bokar skickas faktura tillsammans med lägerbrev till den e-postadress du registrerade vid bokningstillfället. I lägerbrevet finns information angående lägret, tider, vad du behöver ha med dig och hur du bokar lägerbussen och specialkost m.m.

Länk : lägerbrev

Länk: konfidetiella

Betala efter förmåga

Till lägren på Nydala har du möjlighet att betala efter förmåga. Det innebär att du kan betala enligt en glidande skala, från 450 kr upp till 2950 kr för en lägerplats. Den reella kostnaden för ett läger på Nydala är ca 2250 kr och tack vare bidragsgivare kan vi erbjuda detta.

Har du en livssituation som gör att du inte kan betala så är du varmt välkommen att ansöka om friplats. Lär mer här

 

Våra ledare

Alla våra ledare är ideella, det innebär att de engagerar sig i verksamheten för att de tycker att det är givande och kul och inte för pengarna. De får ett mindre dagsarvode samt lunch. Detta är vi väldigt stolta över! Vi har ledare som kommer tillbaka år efter år samtidigt som vi tar in nya ledare varje sommar, för många är lägergården deras första sommarjobb.

Många av ledarna har varit ledare i många år och vissa har själva varit deltagare och vet därför mycket väl hur det är att vara deltagare på ett sommarläger. Ledarna kommer från hela Sverige och ibland även från andra delar av världen.

Inför sommaren utbildas alla ledare i de aktiviteter som de ska ansvara för. Förutom det får de även en grundläggande utbildning i ledarskap, grupprocesser och konflikthantering. Vi diskuterar vikten av att vara en god förebild och alla ledare hos oss ska kunna uppvisa godkänt utdrag ur polisens belastningsregister innan de påbörjar sitt uppdrag.

Förutom de ideella ledarna finns ett antal tjänstemän som utbildar, handleder och backar upp de ideella under sommaren.

Våra läger

Alla läger är under dagtid mellan kl.9-15 och pågår mellan måndag till fredag.

 • Supersommar
  Supersommar bild

  Vill du göra olika aktiviteter på lägergården? Här får du klättra, paddla, bada, studsa och göra massa annat skoj!
  Ålder 8–12 år Vecka 26, 27, 29, 32 och 33 Ålder 10–13 år Vecka 25, 28 och 31

  Boka

 • Studsmatta

  Studsmatta

  Kom och studsa på våra stora trampoliner! Du får öva koordination, balans och kondition på ett roligt sätt. Det här är ett läger fyllt av höga hopp och utmaningar. Ålder 8–12 år 10-13 år
  Vecka 27, 29, 32 och 33

  Boka

 • Sommarskoj

  Sommarskoj

  Det här är ett läger för dig som vill ha riktigt roligt. Här får du leka och skoja, bada med kompisar och uppleva rörelseglädje!
  Ålder 6–8 år
  Vecka 25, 28, 31 och 33

  Boka

 • Klättra

  Klättra

  En vecka fylld av klättring, magpirr och skoj på klättertornet! Här får du lära dig att klättra på rätt sätt med utbildade instruktörer.
  Ålder 8–12 år samt 10-13 år
  Vecka 25, 26, 28 och 31

  Boka

   

 • Segla

  Segla

  Kom och segla på härliga Nydalasjön! För dig som vill lära dig segla eller fortsätta med segling. Vi tar det från början och utgår från just dina förutsättningar.
  Ålder 10-14 år
  Vecka 31

  Boka

 • Cheerleading

  Cheerleading

  För dig som är nyfiken och vill prova på cheerleading! Under veckan lär du dig grunderna. Vi dansar, hoppar och gör formationer!
  Ålder 8-12 och 10-13 år Vecka 26, 28

  Boka

 • Bollsport

  Bollsport

  Testa på, utvecklas och ha roligt med olika bollsporter utomhus på vår fina lägergård! Ålder 8-10 och 8-12 år
  Vecka 26 och 32

  Boka .

 • Mästerkockar

  Mästerkockarna

  För dig som vill laga enkel och mumsig mat ute i härlig lägergårdsmiljö! Vi steker tex pannkaka på stekhäll och bakar äppelpaj.
  Ålder 10-13 år
  Vecka 27

  Boka .

Hitta till lägergården