Skip to content
Sök

Boka sommarläger

Nydala lägergård

Lägersommar 2023

Tack alla deltagare och ledare för en magisk lägersommar 2023! Senare i höst släpper vi platser till nästa sommar.

Vid Nydalasjön i Umeå ligger vår daglägergård, full av möjligheter för dig att upptäcka. Här finns något för de allra flesta! Våra duktiga ledare gör allt för att din lägervecka ska så bra som möjligt och låter dig utmana dig själv i en trygg miljö. Förutom det som står i lägerbeskrivningarna hinner de flesta läger med att bada om det är fint väder, lära sig nya saker samt göra andra roliga aktiviteter. De flesta läger pågår måndag till fredag, kl. 9 till kl. 15 och varje dag kör vår lägerbuss runt i Umeå för att hämta och lämna barnen. Lunch och frukt ingår varje dag. Olycksfallsförsäkring ingår vid aktiviteter samt resa till och från lägret

 • En lägerdag

  Klockan 8:00
  Bussen avgår från starthållplats och kör genom hela Umeå för att plocka upp lägerdeltagare. Det går även att ta sig till lägergården själv.

  Klocka 9:00
  Samling i respektive läger.
  Aktivitet med lägret

  Klockan 11:00 eller 12:00
  Lunchen serveras, majoriteten av lunchen är vegetarisk.

  Klockan 11:45 eller 12:45
  Aktivitet med lägret, mellanmål serveras under aktiviteten.

  Klockan 15:00
  Lägren avslutas för dagen. Lägerbussen avgår från Nydala

 • Inför lägret

  När du bokar skickas faktura och information inför lägret (lägerbrev) till den e-postadress du registrerade vid bokningstillfället.

  När du har bokat in ett barn på läger ska du fylla i konfidentiella uppgifter. Det är ett formulär där du bokar plats på lägerbussen, anger specialkost m.m.

  Bussturslistan finns i lägerbrevet. Läs gärna våra avbokningsregler.

  Lägerbrev

  Konfidentiella uppgifter

  Avbokningsregler

 • Betala efter förmåga

  Till lägren på Nydala har du möjlighet att betala efter förmåga. Det innebär att du kan betala enligt en glidande skala, från 550 kr (+ medlemsavgift 175 kr) upp till 2950 kr för en lägerplats.

  Den reella kostnaden för ett läger på Nydala är ca 2250 kr och tack vare att du som kan betala mer gör det, så tillåter du andra att betala mindre. På sätt hjälps vi åt för att så många barn som möjligt skall få möjlighet att åka på läger.

  Vi på KFUM Umeå ser med sådan glädje och stolthet på den generositet som ni vårdnadshavare visar för varandra!

 • Friplats

  Har du en livssituation som gör att du inte kan betala så är du varmt välkommen att ansöka om friplats. Då får du hela lägeravgiften betald.

  KFUM Umeå söker pengar från fonder och stiftelser för att möjliggöra Friplatser och ”betala efter förmåga”.

  Friplats

Våra ledare

Alla våra ledare är ideella, det innebär att de engagerar sig i verksamheten för att de tycker att det är givande och kul och inte för pengarna. Detta är vi väldigt stolta över! Vi har ledare som kommer tillbaka år efter år samtidigt som vi tar in nya ledare varje sommar, för många är lägergården deras första sommarjobb.

Många av ledarna har varit ledare i många år och vissa har själva varit deltagare och vet därför mycket väl hur det är att vara deltagare på ett sommarläger. Ledarna kommer från hela Sverige och ibland även från andra delar av världen.

Inför sommaren utbildas alla ledare i de aktiviteter som de ska ansvara för. Förutom det får de även en grundläggande utbildning i ledarskap, grupprocesser och konflikthantering. Vi diskuterar vikten av att vara en god förebild och alla ledare hos oss ska kunna uppvisa godkänt utdrag ur polisens belastningsregister innan de påbörjar sitt uppdrag.

Förutom de ideella ledarna finns ett antal tjänstemän som utbildar, handleder och backar upp de ideella under sommaren.

Våra läger 2023

Alla läger är under dagtid mellan kl.9-15 och måndag till fredag under sommaren.

 • Supersommar
  Supersommar bild

  Vill du göra olika aktiviteter på lägergården? Här får du klättra, paddla, bada, studsa och göra massa annat skoj!

  Ålder 8-10 år
  Vecka: 26, 28, 29 och 33

  Ålder 10–13 år
  Vecka: 25, 27, 31 och 32

   

  Boka

 • Studsmatta
  Studsmatta bild

  Kom och studsa på våra stora trampoliner! Du får öva koordination, balans och kondition på ett roligt sätt. Det här är ett läger fyllt av höga hopp och utmaningar.

  Ålder 8–10 år
  Vecka: 27 och 32

  Ålder 10-13 år
  Vecka: 29 och 33

   

  Boka

 • Sommarskoj
  Sommarskoj bild

  Det här är ett läger för dig som vill ha riktigt roligt. Här får du leka och skoja, bada med kompisar och uppleva rörelseglädje!

  Ålder 6–8 år
  Vecka: 25, 26, 27, 28, 29, 31, 32 och 33

   

   

  Boka

 • Klättra
  Klättra bild

  En vecka fylld av klättring, magpirr och skoj på klättertornet! Här får du lära dig att klättra på rätt sätt med utbildade instruktörer.

  Ålder 8–10 år
  Vecka: 25 och 31

  Ålder 10-13 år
  Vecka: 26 och 28

   

  Boka

 • Skate
  Skate bild

  Skejta tillsammans med Umeå Skate & BMX-förening! Alla är välkomna oavsett nivå – nybörjare får gärna anmäla sig vecka 26, mixad grupp vecka 29 och för de som åkt lite förut vecka 32. Ta med egen utrustning eller låna av oss.

  Ålder 9–14 år
  Vecka: 26, 29 och 32

   

  Boka

 • Sjökul
  Sjökul bild

  Ett läger för dig som gillar sjön! Vi provar på vattenaktiviteter såsom bad, segling och kanot. Du får också lära dig om sjövett och hållbarhet med våra instruktörer. Krav på simkunnighet 50m.

  Ålder 9–12 år
  Vecka: 26

  Ålder 10–13 år
  Vecka: 27

   

  Boka

 • Rollspel
  Rollspel bild

  För dig som vill uppleva spänning och äventyr genom att spela rollspel! Vi bygger våra egna karaktärer och spelar äventyr tillsammans i en inspirerande lägergårdsmiljö!

  Ålder 10–14 år
  Vecka: 29

   

  Boka

 • Småbagarna
  Småbagarna bild

  Lägret för dig som gillar att baka och äta gott! Du får testa nya recept både inomhus och utomhus på olika godsaker. Vi ser även till att bjuda andra deltagare!

  Ålder 8–10 år
  Vecka: 25

   

   

  Boka

 • DIY-läger
  DIY-läger bild

  Do-it-yourself! Här pysslar och bakar vi! Vi dekorerar, pärlar, ritar, syr och annat som vi hittar på. Vi ser även till att bada och leka också! 

  Ålder 10–13 år
  Vecka: 26 och 28

   

   

  Boka

Hitta till lägergården

Vår adress är Nydalasjön 155 (fungerar på hitta.se men ibland sämre på andra sidor).

×