Skip to content
Sök

Norrland YMCA Hostel söker en hostelvärd samt timvikarier

Om tjänsten

Är du en serviceminded och affärsdriven person som drivs av att få jobba med omväxlande arbetsuppgifter och vill ha möjlighet att utvecklas? Tycker du att jobbet är som roligast när utmaningen är som störst? Du tycker om att vara närvarande bland både gäster och dina kollegor. Du ser vad som behöver göras och har ett öga för detaljer. Din positiva grundsyn smittar av sig och inspirerar andra. Du har en välutvecklad förmåga att bemöta kunder och gäster med olika behov och förväntningar. Du hanterar feedback på ett bra och professionellt sätt.

Vi söker dig med en äkta arbetsglädje, vilja, engagemang och ett brinnande intresse för att skapa en genuin och bra upplevelse för våra gäster. Vi söker en varm och handlingskraftig person som kommer vara till stor del i driften när det gäller gästbemötande, housekeeping och kvalité. Din serviceanda, passion och positiva energi smittar av sig och inspirerar din omgivning. Kvalité, effektivitet och glädje är starka drivkrafter hos dig. Vi ser gärna att du är lösningsorienterad, stresstålig och motiveras av att ta eget ansvar. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta inom service samt behärskar svenska och engelska obehindrat (både i tal och skrift).

Arbetet innebär

 • normalt receptionsarbete som in- och utcheckning, informationsservice,
 • hantering av bokningar via vårt bokningssystem,
 • en telefon som ringer i tid och otid,
 • städning och förberedelser av rum,
 • våningsstäd, det vill säga rum, korridorer och toaletter,
 • daglig tvätt av täcken, kuddar och madrasskydd,
 • att du ofta blir avbruten i det du gör.

Du är serviceinriktad och det är viktigt att du har förmågan att bjuda på ett leende, även i stressade situationer. I alla våra tjänster ingår det att du vid högt tryck får rycka in där det behövs och du kan därför även få arbetsuppgifter inom andra områden till exempel servering av frukost. Vi är en liten arbetsgrupp där samarbetsförmåga och flexibilitet är avgörande.

Vi söker dig med stor glädje och energi som

 • förstår att alltid säga ”Hej och välkommen- till alla”,
 • alltid gör det där lilla extra för att få alla våra gäster att känna sig speciella och varmt välkomna,
 • tycker om varierande arbetsuppgifter varje dag,
 • tar egna initiativ- och är ansvarstagande,
 • gillar ordning och struktur,
 • ser detaljerna som gör stor skillnad för den totala gästupplevelsen,
 • har en förmåga att kunna prioritera och växla mellan olika arbetsuppgifter,
 • är lösningsorienterad och handlingskraftig,
 • är datorvan,
 • är stresstålig och helt självgående,

Om Norrland YMCA Hostel Umeå

Norrland YMCA Hostel som har ett äldre yttre men ett desto mer uppdaterat inre. Insidan renoverades i nynordisk design 2018 och ligger i centrala Umeå bara ett stenkast ifrån Järnvägsstationen.

NY Hostel är en del av föreningen KFUM Umeå som skapar mötesplatser utifrån ungas engagemang och aktuella behov. Väljer man att bo hos oss bidrar man därför till en aktiv fritid för barn och unga.

Huset som är omsorgsfullt renoverat bjuder på allt från enkelrum, dubbelrum till flerbäddsrum. Totalt har vårt hostel 48 rum där alla rum går under samma stil. Vi har en reception och en frukostmatsal, självhushållningskök och allrum.
Eftersom vi har många gäster som bor under en längre tid är det viktigt för oss att gästen får känna sig som hemma och den känslan vill vi att våra medarbetare ska förmedla. Vi brinner för värdskap, och vill överträffa gästens förväntningar när det gäller service och bemötande.

Det är meriterande om du har…
utbildning inom hotell och restaurang och/eller erfarenhet av hotell- & restaurangbranschen samt att du tidigare har arbetat med bokningssystem.

Om tjänsterna
Anställningen är en visstidsanställning (1 år) på 75 % som är förlagd både på helg och vardagar, utöver det ingår viss jour på telefon som ingår. Utöver det söker vi nya medarbetare som är intresserad av att arbeta på timmar (både vardagar och helger). Vi har kollektivavtal mellan Fremia och HRF (café, hotell och restaurang).

Vid frågor om arbetsuppgifterna som ingår i tjänsten kontakta Cornelia eller Lotta på kontakt@nyhostel.se. Har du frågor om villkor, KFUM Umeå som arbetsgivare och så vidare kontaktar du kanslichef Linda Tjälldén på linda.tjallden@kfum.nu eller 090- 18 57 02.  Du kan läsa mer om NY Hostel här.

Vi kommer bjuda in till intervjuer 7-8 februari. Sista ansökningsdag är 3 februari.

Ansök här genom att fylla i ett formulär och ladda upp CV och personligt brev.