Volleyboll

Volleyboll

KFUM har volleylag på fyra olika platser i Umeå som spelar både kidsvolley och fyrmannavolley. På Berghem finns lag med spelare födda 2002- 2009. På Marieberg finns lag med spelare födda 2005-2010, på Carlshöjd tränar barn födda 2010-2011 och i Stöcksjö barn som är födda mellan 2006 och 2009.

Kidsvolley

Kidsvolley är en enklare form av volleyboll som är utvecklad för barn som är mellan 6 och 9 år. Det finns tre nivåer i kidsvolley, level 1-3 där det är kunskaper mer än ålder som styr. Det är fyra spelare i varje lag och man kastar över bollen. För varje nivå ökar svårighetsgraden en aning och möjligheten att ”levla upp” hjälper spelarna att vara motiverade till att träna teknik. Kidsvolley handlar om att ha roligt med kompisar och samtidigt lära sig passa, ta emot och använda bollen. En spelare som missar att fånga en boll, eller råkar kasta bollen i nät eller utanför planen ”bränns” och inte får komma in förrän lagkompisarna fångat en boll igen. På så vis lär sig spelarna snabbt att de är ett lag som måste hjälpas åt.

Fyrmannavolley

Fyrmanna är indelat i olika nivåer, level 4-7 och är en fortsättning på Kidsvolley som utgör level 1-3. Indelningen möjliggör spel, oavsett ålder och erfarenhet, på en nivå som är utvecklande för alla spelare. Fyrmanna spelas som regel upp till och med det år spelarna fyller 14 år. Med fördel kan pojkar och flickor spela både tillsammans och mot varandra.


Volley Galleribild 1
Volley Galleribild 2
Volley Galleribild 3
Volley Galleribild 4
Volley Galleribild 5
Volley Galleribild 6
Volley Galleribild 7
Volley Galleribild 8
Volley Galleribild 9
Volley Galleribild 10

TRÄNINGSAVGIFTER

Träningsavgiften 2020 baseras på antalet träningar per vecka

1 träningstillfälle/vecka: 350 kr per termin
2 träningstillfälle/vecka: 500 kr per termin
3 (eller fler) träningstillfälle/vecka: 650 kr per termin

Medlemskap i KFUM Umeå 150 kr per år tillkommer

Till dig som är vårdnadshavare

För oss är det viktigt att både du och ditt barn känner er trygga i vår verksamhet. Vi har lång erfarenhet av idrott och sommarläger och på vägen har vi lärt oss att utveckla barn och ungdomar och låta dem pröva sina vingar under trygga former. För oss handlar det om att sätta barn och unga i centrum, att låta dem ta plats och få utlopp för sina intressen och viljor. Vi tar oss tid att lyssna och uppmärksamma, att engagera och entusiasmera. Vi uppmuntrar våra deltagare att bry sig om andra, sin omvärld och sig själva. För människor som mår bra och trivs har förmågan att få andra människor att må bra och trivas.


Träningstider och lagsidor

Träningstider och lagsidor

För dig som redan är medlem har vi samlat allt som är aktuellt inom KFUM Idrott på SportAdmin. Där hittar du lagsidor, träningstider, ansökningsformulär för friplatser, evenemang och mycket mer.

Länk till SportAdmin


Start Filosofi

Vi skapar möjligheter för unga människor

KFUM är en rörelse av unga människor, för unga människor. Vi tror att unga människors vardag idag kommer att påverka hur vårt samhälle ser ut i framtiden. För att vi ska få en bättre gemensam framtid behöver vi trygga och modiga människor som bryr sig om sig själva och andra. Det får vi genom att skapa möjligheter för unga människor att utvecklas och må bra, idag.

Människor i alla åldrar är välkomna till KFUM, vi vill inte exkludera någon. Vi tror inte att det finns någon speciell aktivitet eller verksamhet som är bäst för att ge möjligheter för unga att växa. Allt beror på människorna och omständigheterna. Därför kan man göra vad man vill inom KFUM, så länge man följer våra värderingar och vår idé.


Kontakta KFUM Umeå Idrott

Or if you are not positive whether you want to use writing essays footnotesthen you might wish to pick something else.

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Följ oss i sociala medier

Translate »