Skip to content
Sök

Våra Verksamheter

Våra Verksamheter

Läger

KFUM Umeås idrottsverksamhet består idag av basket, volleyboll och klättring. Idrotterna bedrivs i olika former t.ex genom träning och lägerverksamhet. Vi har ca 650 aktiva barn och ungdomar i åldern 6-25 år och ca 90 ideella ledare. Vi har i dagsläget tre sektionsstyrelser inom idrotterna som driver sina sektioners utveckling. Ledare och engagerade föräldrar är en oumbärlig resurs för vår verksamhet och vi lägger stort fokus på att rekrytera, utbilda och behålla dem.

 KFUM Umeås idrottsverksamhet har som ambition att skapa aktiviteter för unga människor, där de kan utvecklas som individer på en trygg mötesplats. Vi har duktiga ledare som lägger fokus på tillgänglighet för alla att delta. I vår verksamhet lyfter vi vikten av att värdera prestationen högre än resultatet. Barn och ungdomar i vår verksamhet ska ha roligt, må bra, lära sig nya saker men även få tid till reflektion.

Våra verksamheter

Stödboende

Fenix är ett individanpassat stödboende för ungdomar från 17 t.o.m. 20 år. Vi erbjuder en egen träningslägenhet i centrala Umeå med stöd för att förbereda den unga inför ett självständigt boende och vuxenliv.

Våra verksamheter

Omvärld

Här hittar du möjligheter nationellt och internationellt i KFUK-KFUM världen. Omvärldsutskottet klurar löpande på att fylla den med spännande innehåll.

Våra verksamheter

Vandrarhem

Välkommen till vårt nyrenoverade vandrarhem mitt i centrala Umeå! När du bor hos oss på Norrland YMCA Hostel så får du inte bara en god natts sömn – du bidrar även till en aktiv fritid för barn och ungdomar.

Våra verksamheter

Idrott

KFUM Umeås idrottsverksamhet består idag av basket, volleyboll och klättring. Idrotterna bedrivs i olika former t.ex genom träning och lägerverksamhet. Vi har ca 650 aktiva barn och ungdomar i åldern 6-25 år och ca 90 ideella ledare. Vi har i dagsläget tre sektionsstyrelser inom idrotterna som driver sina sektioners utveckling. Ledare och engagerade föräldrar är en oumbärlig resurs för vår verksamhet och vi lägger stort fokus på att rekrytera, utbilda och behålla dem.

KFUM Umeås idrottsverksamhet har som ambition att skapa aktiviteter för unga människor, där de kan utvecklas som individer på en trygg mötesplats. Vi har duktiga ledare som lägger fokus på tillgänglighet för alla att delta. I vår verksamhet lyfter vi vikten av att värdera prestationen högre än resultatet. Barn och ungdomar i vår verksamhet ska ha roligt, må bra, lära sig nya saker men även få tid till reflektion.

  Basket

  Basket uppfanns 1891 av en ledare inom KFUM (James Naismith från YMCA Massachusetts) och än idag är basket den dominerande idrotten inom den globala rörelsen YMCA, något som inte minst gäller i KFUM Umeå. Vi har 15 aktiva lag och ca 300 aktiva barn och ungdomar, något som gör föreningen till Umeås största basketklubb. KFUM Umeå basketsektion har ca 370 aktiva barn och ungdomar i åldern 6 till 26 år och ca 50 ledare. Lagen tränar i flera olika områden i Umeå och Hörnefors.

  Vi tycker att det är jätteroligt att många vill börja spela basket. Just nu har vi många på kö i olika åldersgrupper och för att kunna ta hand om så många som möjligt så behöver vi ännu fler ledare.
  Ni som har barn som vill börja träna basket anmäl er via intresseanmälan och förutom kontaktuppgifter och födelseår så vill vi gärna ha information om spelaren har tränat basket tidigare. Intresseanmälan för säsongen 21/22 öppnar upp den 10 augusti.
  Ni som dessutom känner att ni kan hjälpa till som ledare på ett eller annat sätt tveka inte att höra av er till oss på basket@kfum.nu. Vem vet – kanske nästa stora basketexport från Sverige finns därute bland alla barn och ungdomar som vill prova på.

  Nya ledare/tränare är en förutsättning för att verksamheten ska fortsätta utvecklas långsiktigt och för att vi ska kunna erbjuda så många som möjligt en plats i en träningsgrupp. Vi har flera erfarna och duktiga ledare som gärna hjälper till att få i gång nya träningsgrupper, och det finns även ett bra informationsmaterial framtaget.

  Klättring

  Vi finns på Järnvägsallén 20 och har Umeås mest centrala klätterhall, med bouldering för vuxna och klättring med topprep för barn. KFUMs klätterhall är öppen för alla som är intresserade av klättring och här finns utmaningar för både nya och erfarna klättrare.

  Väggarna är ca. 5 meter höga och erbjuder framförallt fin bouldring, men även möjlighet till repklättring. Hallen drivs till stora delar av ideella krafter och vi välkomnar alla som vill engagera sig och hjälpa oss att utveckla hallen! Gå gärna med i vår facebook-grupp ”KFUM Umeå Klättring”!

  Volleyboll

  KFUM har volleylag på fyra olika platser i Umeå som spelar både kidsvolley och fyrmannavolley. På Berghem finns lag med spelare födda 2002- 2009. På Marieberg finns lag med spelare födda 2005-2010, på Carlshöjd tränar barn födda 2010-2011 och i Stöcksjö barn som är födda mellan 2006 och 2009.

   

×