Skip to content
Sök

Gemenskap

Bokningen öppnar 1 december kl. 12:00

Läger 2024

På vår lägergård på Norrbyskär får du möjlighet att skapa sommarminnen för livet! Lägergården är full av roliga och utmanande aktiviteter och som deltagare blir du en del av en fantastisk gemenskap. Vårt mål är att vara en trygg plats där du kan vara dig själv och ges möjlighet att att utvecklas, lära dig nya saker och ha kul tillsammans med andra. Vi erbjuder övernattningsläger för olika åldrar hela sommaren! Har du varit på läger hos oss tidigare? Det finns alltid en ny utmaning eller spännande aktivitet som väntar på dig. Är du 16-18 år gammal kan du också välja att påbörja din bana som lägerledare i KFUM Umeå genom att gå Ledaraspirantutbildningen. Alla åldersrekommendationer syftar på året du fyller. Hör gärna av dig om du vill bolla dina tankar eller frågor med oss.

Även om vi gillar sommaren i alla dess skepnader så är vissa av våra aktiviteter väderberoende. Det innebär att vi ibland tvingas planera om och vissa lägergrupper får inte göra alla aktiviteter som utlovats även om vi försöker på alla sätt vi kan. Vi hittar dock alltid på roliga alternativ.

 • Inför lägret

  Informationsbrev för dig som ska gå på läger 2024. Det är samma information som skickas ut via e-mail när du bokat plats på läger. I brevet står det mer om tider, packlista, hajk med mera.

  Informationsbrev 2024 (kommer inom kort)

  Informationsbrev 2023

 • Friplats

  För att så många barn och unga som möjligt ska kunna komma till oss erbjuder KFUM Umeå friplatser. Friplatserna är möjliga tack vare att en del av medlemsavgiften i KFUM Umeå går till detta samt tack vare bidragsgivare.

  Den som får en friplats får sin lägerplats subventionerad. Det går även att ansöka om att få en viss del av lägerplatsen subventionerad via friplats, skriv i så fall det i din ansökan.

  Ansökan om friplats öppnar inom kort

 • Våra ledare

  Gårdens lägerledare är ideella, det innebär att de engagerar sig i verksamheten för att de tycker att det är givande och kul.  Många av våra ledare har själva varit deltagare när de var yngre.

  Ledarna har en grundläggande ledarskapsutbildning och fokuserar på att skapa en trygg miljö där alla deltagare kan vara sig själva och trivas. Alla ledare visar godkänt utdrag ur polisens belastningsregister innan de påbörjar sitt uppdrag.

  Bli ledare hos oss

 • Avbokningsregler

  Avbokning senast 25 dagar före lägerstart – allt utom 550 kr återbetalas.
  Avbokning 0-24 dagar före lägerstart – ingen återbetalning.
  Kan avbokningen styrkas med läkarintyg återbetalas lägeravgiften.

  För att avboka mailar du till norrbyskar@kfum.nu Ange: namn på personen du vill avboka och vilket läger det gäller (bifoga gärna fakturan).

Boka läger 2024

 • Lilla äventyret
  Lilla äventyret bild

  Ett av våra mest klassiska och populära sommarläger med härlig kollokänsla! Det här är lägret för dig som vill prova på mycket av vad Norrbyskär har att erbjuda. Vi paddlar kanot, klättrar, pysslar och hajkar på dagtid.

  Vi hinner med bus, lek och bad. Njuter av sommaren och har skoj tillsammans.

  Ålder:
  8-11år (året du fyller)
  Datum: 18 – 22 juni, 2 -6 juli, 12 – 16 augusti
  Pris: 4015 kr

  Boka

 • Stora äventyret
  Stora äventyret bild

  Ett av våra mest klassiska och mest populära sommarläger med härlig kollokänsla! Det här är lägret där du får prova på massor av aktiviteter och ha galet kul! Vi paddlar mellan gamla skeppsvrak, klättrar, seglar och badar. Dessutom ger vi oss ut på hajk och sover en natt utomhus.

  Ålder:
  12-14år (året du fyller)
  Datum: 17 – 22 juni, 30 juli – 4 augusti, 11 – 16 augusti
  Pris: 4875 kr

  Boka

 • Best of Norrbyskär
  Best of Norrbyskär bild

  Det perfekta lägret för dig som vill  leva lägerliv med aktiviteter och stor sommarkänsla! På lägret får du prova på nästan alla gårdens aktiviteter så som klättring, kanot och segling. Du och de andra deltagarna kommer att få planera er egna hajk som ni gör till någon av Norrbyskärs vackra platser. Vi hinner även njuta av lugnet, spela spel och prata om livet i stort.

  Ålder:
  14-15år (året du fyller)
  Datum: 3 juli – 9 juli
  Pris: 5125 kr

  Boka

 • LASPEN
  LASPEN bild

  Ledarskapsutbildningen för dig som vill bli framtidens ledare. Du lär dig mer om ledarskap, hur grupper fungerar och hur du kan hantera svåra situationer eller konflikter. Utöver teoretiska kunskaper får du också testa på att vara lägerledare i praktiken, planera aktiviteter och lära dig om friluftsliv. Det här är en meriterande utbildning för alla men framförallt för dig som vill jobba med ledarskap i framtiden. Alla som vill gå utbildningen är välkomna att lämna in en ansökan som visar att du förstått vad LASPen är och att du är motiverad.

  Ålder:
  16-18år (året du fyller)
  Datum: 1 – 17 augusti
  Pris: 5125 kr

  Ansök

 • Höstlovslägret
  Höstlovslägret bild

  Kom och upplev Norrbyskär i höstmyset! Precis som på sommaren kommer vi hitta på massor av skoj till exempel bada badtunna och fira halloween. Boka in dig nu för platserna kommer nog att ta slut ganska snabbt.

  Ålder:
   8-15år
  Datum: Ej fastställt
  Pris: ej fastställt

   

   

 • Hjältelägret
  Hjältelägret bild

  Välkommen på Hjältelägret! Ett roligt läger för dig med funktionsvariation. På detta läger gör vi äventyr, tränar, badar och har disco vid lägerelden. Hjälteföreningen arrangerar lägret tillsammans med KFUM Umeå. Alla deltagare ska ta med sig personal utifrån behov (boendehandledare/ ledsagare). Personalen bor tillsammans med deltagarna och ansvarar för den personliga servicen. Personal anmäler sig på samma sätt som deltagarna. Det är samma pris för deltagare som medföljande. Det finns lägerledare på plats som ansvarar för programmet.

  Ålder: Alla

  Datum: Ej fastställt
  Pris:  

   

 • Konfirmationsläger
  Konfirmationsläger bild

  2024 är Umeå Stadsförsamling huvudman för alla konfirmationsläger som anordnas på vår lägergård. Du anmäler dig via Svenska kyrkan.

×