Våra lägergårdar på Nydala och Norrbyskär planerar att hålla läger under sommaren 2021 och du är välkommen att boka läger hos oss. Med anledning av Covid-19 kommer vi att göra anpassningar för att minska risken för smittspridning på våra gårdar. Som vanligt gör vi våra aktiviteter utomhus och vi är tillsammans i små grupper. Vi är noga med hygienen och barn med symptom skall stanna hemma. Läs mer om våra åtgärder här

Undrar du vad som gäller vid inställt läger? En länk till våra avbokningsregler hittar du här

 

Läger på Norrbyskär

Läger på Norrbyskär

En lägersommar på Norrbyskär innehåller massor av upplevelser, gemenskap och äventyr – det är ett minne för livet! Miljön på Norrbyskär är unik och känslan av att få spendera dagar tillsammans med andra i denna sommaridyll är för de flesta helt fantastisk. Under sommaren erbjuder vi ett antal olika övernattningsläger. Lägren har olika inriktningar och vi hoppas att du ska hitta något som passar dig. Vi arrangerar även ledarskapsutbildningar som är mycket uppskattade. Först till kvarn!

Till Norrbyskärs läger

Läger på Nydala

Läger på Nydala

En lägersommar på Nydala innehåller massor av upplevelser, gemenskap och äventyr! På lägergården som ligger vid Nydalasjön Umeå arrangerar vi många läger med olika teman. Lägren pågår på dagtid mellan klockan 9 och 15. Vår buss hämtar deltagarna runt om i stan på morgonen och kör sedan hem allihop när aktiviteterna är slut på eftermiddagen. De flesta lägren är fem dagar långa (må-fr).

Till Nydalas läger

Lägerverksamhet

KFUM Umeå har bedrivit lägerverksamhet sedan 1953. Vi har två lägergårdar, en på Norrbyskär där vi erbjuder övernattningsläger och en vid Nydalasjön där vi erbjuder dagläger. Målet med verksamheten är att barnen och ungdomarna på läger ska trivas, ha kul och må bra. Lägergårdarna drivs till största del av ideella krafter. Många ideella återkommer till oss år efter år men eftersom vi behöver över hundra personer varje år så söker vi också ständigt nya ideella. Vill du engagera dig ideellt hos oss så kan du läsa mer under rubriken ”Engagera dig ideellt”. Att vara på en lägergård är fantastiskt och garanterar att du utvecklas som person och skaffar dig erfarenheter för livet.

Vi är en del av världens största ungdomsrörelse KFUM. KFUM engagerar människor i över 130 länder. Vi vill skapa möjligheter för dig att utvecklas och det gör vi genom att låta alla ta plats och ansvar. Hos oss är det du som står i centrum. Läs mer om KFUM Umeå här.


Till dig som vårdnadshavare

För oss är det viktigt att både du och ditt barn känner er trygga i vår verksamhet. Vi har lång erfarenhet av sommarläger och på vägen har vi lärt oss att utveckla barn och ungdomar och låta dem pröva sina vingar under trygga former. För oss handlar det om att sätta barn och unga i centrum, att låta dem ta plats och få utlopp för sina intressen och viljor. Vi tar oss tid att lyssna och uppmärksamma, att engagera och entusiasmera. Vi uppmuntrar våra deltagare att bry sig om andra, sin omvärld och sig själva. För människor som mår bra och trivs har förmågan att få andra människor att må bra och trivas. Vill du som vårdnadshavare komma i kontakt med oss kan du alltid ringa eller maila. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på den här sidan.

Har ditt barn en funktionsvariation?

Har ditt barn någon form av funktionsvariation som gör det svårt att välja läger är du varmt välkommen att kontakta oss. Tillsammans försöker vi hitta ett alternativ. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på den här sidan.

Start Filosofi

Vi skapar möjligheter för unga människor

KFUM är en rörelse av unga människor, för unga människor. Vi tror att unga människors vardag idag kommer att påverka hur vårt samhälle ser ut i framtiden. För att vi ska få en bättre gemensam framtid behöver vi trygga och modiga människor som bryr sig om sig själva och andra. Det får vi genom att skapa möjligheter för unga människor att utvecklas och må bra, idag.

Människor i alla åldrar är välkomna till KFUM, vi vill inte exkludera någon. Vi tror inte att det finns någon speciell aktivitet eller verksamhet som är bäst för att ge möjligheter för unga att växa. Allt beror på människorna och omständigheterna. Därför kan man göra vad man vill inom KFUM, så länge man följer våra värderingar och vår idé.


  • Vill du också vara med i världens största ungdomsrörelse?

    Vill du också vara med i
    världens största ungdomsrörelse?


Kontakta lägerverksamheten

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Följ oss i sociala medier

Translate »