Sommarläger på Norrbyskär 2019

På vår lägergård på Norrbyskär får du möjlighet att skapa sommarminnen för livet! Lägergården är full av roliga och utmanande aktiviteter. Som deltagare blir du en del i en fantastisk gemenskap där du får möjlighet att utvecklas och utmana dig själ i trygga miljöer tillsammans med ledare och instruktörer. Vi erbjuder övernattningsläger för olika åldrar hela sommaren! 

Har du varit på läger hos oss tidigare? Det finns alltid en ny utmaning eller spännande aktivitet som väntar på dig. Är du 16-18 år gammal kan du också välja att påbörja din bana som lägerledare i KFUM Umeå genom att gå Ledaraspirantutbildningen. Alla åldersrekommendationer syftar på året du fyller. Hör gärna av dig om du vill bolla dina tankar eller frågor med oss.

Höstlovsläger

Höstlovsläger

Det här är det perfekta lägret för dig som inte fick nog av Norrbyskär i sommar eller bara vill uppleva lägergården i höstmyset. Under lägret kommer vi testa på lite av gårdens aktiviteter så som hajk, lägerbål och avsluta med ett maskeraddisco. Se till att packa varma kläder och din favorit halloween outfit så ses vi på höstlovet!

Ålder 8-12 år (året du fyller)
Datum 29 oktober – 2 november
2490kr (medlemsavgift i KFUM Umeå tillkommer med 125 kr)

INSTÄLLT

Lilla äventyrslägret

Lilla äventyrslägret

Ett av våra mest klassiska och populära sommarläger med härlig kollokänsla! Det här är lägret för dig som vill prova på mycket av vad Norrbyskär har att erbjuda! Vi paddlar kanot, klättrar på hög höjd, seglar, pysslar och hajkar. Vi garanterar en vecka full av minnesvärda upplevelser och spännande utmaningar som du sent kommer att glömma.

Ålder 8-11 år (året du fyller)
Datum 16-20 juni, 12-16 augusti
Pris 2990 kr (medlemsavgift i KFUM Umeå tillkommer med 125 kr)

Boka

Stora äventyrslägret

Stora äventyrslägret

Ett av våra klassiska och populära sommarläger med härlig kollokänsla! Det här är lägret för dig som vill prova på allt vad Norrbyskär har att erbjuda! Vi ger oss ut på kanothajk bland gamla skeppsvrak, klättrar i höghöjdsbana i träden, provar på att segla och mycket annat. Vi garanterar en vecka full av minnesvärda upplevelser och spännande utmaningar.

Ålder 12–14 år (året du fyller)
Datum 25-30 juni, 12-17 augusti
Pris 3690 kr (medlemsavgift i KFUM Umeå tillkommer med 125 kr)

Boka

Läs- och skrivlägret

Läs- och
skrivlägret

Det här är lägret för dig som älskar att läsa och skriva. Under lägret läser vi romaner, dikter och noveller och gör olika skrivövningar. Vi hinner även med många andra somriga aktiviteter så som bad, klättring, kanot och lekar.

Ålder 11–14 år (året du fyller)
Datum 12-17 augusti
Pris 3690 kr (medlemsavgift i KFUM Umeå tillkommer med 125 kr)

.
Boka

Seglarlägret

Seglarlägret

Seglarlägret är till för dig gillar havet och vind i seglen. Du behöver ingen tidigare erfarenhet men det är bra med viss vattenvana. Under lägret får du lära dig grunderna i segling och vi seglar två typer av båtar, “Laser Bugg” och “Laser Bahia”. Förutom mycket segling hinner vi även med att umgås och utmanas i några av gårdens andra aktiviteter.

Ålder 11-14 år (året du fyller)
Datum 12-17 augusti
Pris 3690 kr (medlemsavgift i KFUM Umeå tillkommer med 125 kr)

.
.
Boka

Best of Norrbyskär

Best of Norrbyskär

Det perfekta lägret för dig som vill vara med och forma ditt eget läger efter dina och de andra deltagarnas intressen! Planera er egen hajk, testa att leda aktiviteter för andra deltagare på ön, utmana dig själv i våra höghöjdsaktiviteter eller havsaktiviteter. Ta chansen att prova på vad det innebär att vara en bra ledare och förebild, samtidigt som du hänger med i en massa roligheter.

Ålder 14-15 år (året du fyller)
Datum 12-17 augusti
Pris 3690 kr (medlemsavgift i KFUM Umeå tillkommer med 125 kr)

.
.
Boka

”Laspen”

”Laspen”

Ledaraspirantutbildning för dig som vill bli framtidens ledare. Du lär dig mer om ledarskap, hur grupper fungerar och hur du kan hantera svåra situationer eller konflikter. Utöver teoretiska kunskaper får du också testa på att vara lägerledare i praktiken, planera aktiviteter och lära dig om friluftsliv. Det här är en meriterande utbildning för alla men framförallt för dig som vill jobba med ledarskap i framtiden. Alla som är intresserade av att gå utbildningen är välkomna att lämna in en ansökan, vårt mål är att ge alla intresserade en plats.

Ålder 16-18 år (året du fyller)
Datum 5-17 augusti
Pris 3990 kr (medlemsavgift i KFUM Umeå tillkommer med 125 kr)

Ansök

Konfirmations-läger

Konfirmations-
läger

2019 är Umeå Stadsförsamling huvudman för alla konfirmationsläger på Norrbyskär. Du anmäler dig via Umeå Stadsförsamling.

Umeå Stadsförsamlings hemsida

Danslägret

Danslägret

Danslägret är för dig som gillar att dansa och som vill får en dansupplevelse utöver det vanliga. Du får dansa massor, lära dig många nya steg och koreografier! Under lägret får du också prova på flera roliga sommaraktiviteter som klättring, kanot, bad i havet och mycket mer! Sista dagen visar vi upp danserna för föräldrar och gårdens övriga lägerdeltagare. Ansvariga för dansen under lägret är Linnea Öhlund och Stina Karlsson som båda har stor erfarenhet som lärare på Balettakademin i Umeå. Tillsammans med ledare från KFUM skapar de ett härligt sommarminne för alla deltagare!

Ålder 11–14 år (året du fyller)
Datum 8-12 juli
Pris 4490 kr (medlemsavgift i KFUM Umeå tillkommer med 125 kr)

Boka

Hjältelägret

Hjältelägret

Kul läger för dig med funktionsvariation! Vi kommer att blanda sommaraktiviteter så som bad och lek med träning och friluftsliv. Vi garanterar många skratt och mycket härlig gemenskap. Lägret genomförs i samarbete med Hjälteföreningen. Alla deltagare ska ta med sig boendehandledare/ ledsagare. Personalen bor med deltagarna och ansvarar för den personliga servicen. Det finns även lägerledare som ansvarar för programmet.

Ålder Alla
Datum 31 juli – 2 augusti
Pris deltagare 2000kr
Pris personal 2000kr

Deltagare anmäler sig via detta formulär: https://podio.com/webforms/22646229/1600268
Personal anmäler sig via detta formulär: https://podio.com/webforms/22646438/1600284  • Vill du också vara med i världens största ungdomsrörelse?

    Vill du också vara med i
    världens största ungdomsrörelse?


Kontakta lägerverksamheten

Följ oss i sociala medier

Translate »