KFUM Umeå startar cafékvällar

Till hösten kommer KFUM Umeå att arrangera öppna cafékvällar med olika teman. Kvällarna är tänkta som en mötesplats för ungdomar där alla skall känna sig välkomna. Särskild vikt kommer att läggas på tillgänglighet för ungdomar med funktionsvariationer av olika slag.

Cafékvällarna kommer att planeras och utvecklas av ungdomarna själva. De kommer att vara öppna för alla och vänder sig särskilt till åldern 13-25 år. Platsen för Cafékvällarna är KFUM Umeås lokaler på Järnvägsallén i centrala Umeå.

  • Vi har länge arbetat för att skapa mötesplatser där ungdomar kan umgås och känna sig välkomna i en trygg och utvecklande miljö. Med detta projekt kommer vi att kunna välkomna fler i gemenskapen, oavsett funktionsvariationer, och det är vi väldigt glada för, säger Åsa S Boman, föreningsdirektör på KFUM Umeå.

Till att börja med så pågår cafékvällarna fram till sommaren 2018. Ambitionen är att fortsätta efter det och helst hitta förutsättningar för att mer långsiktigt kunna erbjuda öppna mötesplatser som denna.

Projektet AEQUALIS

Cafékvällarna är en del av projektet AEQUALIS (lika, equal). Det finansieras av bidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF. Projektet drivs av KFUM Umeå i samarbete med Socialt arbetskooperativ SAK och arbetsperapeututbildningen vid Umeå Universitet m.fl. En stor del av projektet kommer att utgöras av ungdomarnas egna engagemang och för att planera och genomföra verksamheten anställs inom kort en projektledare på deltid.

Kontakt

Föreningsdirektör Åsa S Boman asa.s.boman@kfum.nu   070 176 86 46

Följ oss på webben

Translate »