• Nationella läger och utbildningar

    Nationella läger och utbildningar

Internationella läger och utbildningar

Här finns information om internationella läger och kurser som är möjliga att delta i via KFUM Umeå.

Utbildning i trädhusbygge i Nederländerna

Har du alltid drömt om att ha en trädkoja?
Nu har du chansen att resa till Nederländerna och lära dig hur du inte bara bygger en koja, utan hela hus! (For english speaking – see text further down)

14-22 Augusti (Obs! Datumet har ändrats då de råkat skriva fel i broschyren) håller organisationen Stichting Buitendoor en utbildning i trähusbygge. Du får då bland annat kunskaper i hur du bygger på ett säkert sätt med deltagare, riskhantering och hur man hanterar höjdskräck. Under hela veckan sover man utomhus i tält och har möjlighet att lära känna människor från Tyskland, Lettland, Sverige och Nederländerna såklart!

Det kostar 50€ och du kan få reseersättning till 275€. Enda kravet är att du ska vara minst 18 år och har erfarenhet av höghöjdsaktiviteter och att hålla grupper. Det är ett begränsat antal platser och vi kommer att prioritera människor med ett aktivt engagemang i föreningen. Vi hoppas såklart att du vill sprida din kunskap eller kanske hålla i ett läger?

The text above is information about an opportunity to go to the Netherlands and learn how to build treehouses during a week in August! For more information in english – email: omvarldsutskottet@gmail.com

Anmäl dig här senast 18/7:
Anmälan: Länk

För att läsa mer om syfte, metod, program och annan info om utbildningen – klicka in på länken.

Östprojektet – Youth Force

(For english speaking – see text further down)
Under de kommande 3 åren kommer KFUM Umeå vara med i ett projekt, kallat “Youth Force”, tillsammans med KFUM Jönköping och våra partners i Belarus och Ukraina. Projektet går ut på att utveckla ett koncept som kallas för “Y-spaces”. Detta är mötesplatser där unga kan utvecklas på ett inkluderande, tillåtande och kreativt sätt och dessutom vara med och tillsammans utveckla mötesplatsen. Projektet är alltså ett kunskapsutbyte och kommer att formas mycket av deltagarna själva. Det planeras att vara 2-3 digitala träffar per år och vi har plats för 3-5 personer.

Om pandemin tillåter kommer det att arrangeras en uppstartsträff på plats i Ukraina i år för 3 deltagare från respektive förening. Träffen är planerad till 8 -11 oktober i Kiev med huvudprogram 9-10 oktober, det sammanfaller med YMCA Ukrainas årsmöte som utbytet sker parallellt med. Det börjar bli dags att planera inför första träffen ganska direkt i augusti så nu söker vi minst en ledare som vill vara med i en arbetsgrupp för den planeringen.

Vi söker dig som är 18-30 år och är antingen en erfaren aktiv ledare inom föreningen eller anställd och jobbar direkt gentemot unga.

This is an invitation to be a part of a project collaboration with KFUM Jönköping, Belarus and Ukraine. The project theme is exchanging knowledge about inclusive safe-spaces. For more information, email: omvarldsutskottet@gmail.com

Länk till anmälan

Nordiskt barnläger

Nordiskt barnläger är ett läger som anordnas av de nordiska KFUK och KFUM föreningarna ungefär var tredje år. Platsen skiftar och i år planerades det äga rum i norra Finland. På grund av Covid-19 skjuts lägret fram till 2022.

Den svenska delegationen högst uppe på Heimaklettur på Västmannaöarna.

Nordiskt barnläger 13 – 18 juli 2021, Saariselkä, Finland (OBS! lägret har flyttats från 2020 till 2022)

Nu finns chansen att få uppleva en oförglömlig sommar!

Sommaren 2022 kommer det finnas chansen att åka på sommarläger till vackra Saariselkä i Finland.

Det kommer vara deltagare från alla de nordiska länderna; Sverige, Finland, Danmark, Färöarna, Norge och Island. Detta läger är för dig som vill lära känna personer från andra länder, träna på din engelska, kanske lära dig nya språk och såklart delta i massa roliga aktiviteter för den rätta lägerkänslan.

Du som är mellan 17 – 18 år har du också möjlighet att gå en ledarskapsutbildning under lägret. Ledarutbildningen kommer att vara under förmiddagarna, sen kommer ni att vara med resten av lägret på eftermiddagarna.

Från Umeå åker vi med 10 deltagare och minst två ledare som ansvarar för gruppen, resan och träffar inför.

Om du är intresserad av att åka på Nordisk barnläger som deltagare eller som ledare finns anmälningslänken här.

Anmäl intresse

Om du har frågor går det bra att maila omvarld@kfum.nu

Sista anmälningsdag är 30 mars 2022.

Ålder: 13 – 18 år

När: sommaren 2022

Var: Saariselkä, Finland

Kostnad: 3 500 kr


Youth Worker Camp – Läger för ledare i Tyskland

Under en vecka i augusti, 1-9 augusti 2021 (flyttat till 2022) bjuder YMCA Europe in till ett läger för ledare och andra ideellt engagerade inom KFUM. Till lägret kommer deltagare från hela Europa och på agendan står bl.a. trädhusbygge och utomhusaktiviteter, ledarskapsutbildningar, erfarenhetsutbyte, Ten Sing och såklart mycket umgänge. Målgruppen är ledare och ideellt engagerade i KFUM i åldrarna 16-25.

Sverige har 10 platser att fylla. Vi kommer att prioritera de som har eller planerar att ha ett aktivt engagemang i föreningen.

Sista ansökningsdag är 20 Mars 2022 till KFUM Umeå via denna länk, eller 30 Mars direkt till KFUM Sverige.

När: Sen sommar 2022.

Var: Camp Michelstadt, Odenwald, Tyskland.

Kostnad: 140€, resekostnader ersätts med upp till 270 €

Om du har frågor går det bra att maila omvarld@kfum.nu


ESYL – Empowering Summercamp Youth Leaders

En kurs för ideella unga ledare 17-30år, nya eller med 1-2 års erfarenhet av sommarläger. Målet är att stärka utbytet mellan lägergårdar i Europa genom att utbyta kunskap, idéer, metoder och aktiviteter. Ett annat mål är att säkerställa en gemensam standard för Europeiska sommarläger i KFUM regi.

Programmet kommer bland annat att innehålla information om hur läger planeras, hur man kan arbeta med unga människor, hur man är en bra ungdomsledare, grupparbeten och lekar!

Kursen kommer att ha deltagare från flera olika Europeiska länder.

KFUM Umeå har tillgång till 5 platser. Vi kommer att prioritera de som har eller planerar att ha ett aktivt engagemang i föreningen.

Denna utbildning har tyvärr flyttats fram pga. covid-19 då det inte går att resa till Nederländerna. Genomförs istället under 2022.

Information finns också på denna sida.

När: Genomförs 2022.

Var: Leusden, Nederländerna.

Kostnad: Finansieras av Erasmus+.

Om du har frågor går det bra att maila omvarld@kfum.nu

Translate »