Basket

Basket

Basket uppfanns 1891 av en ledare inom KFUM (James Naismith från YMCA Massachusetts) och än idag är basket den dominerande idrotten inom den globala rörelsen YMCA, något som inte minst gäller i KFUM Umeå. Vi har 15 aktiva lag och ca 300 aktiva barn och ungdomar, något som gör föreningen till Umeås största basketklubb. KFUM Umeå basketsektion har ca 370 aktiva barn och ungdomar i åldern 6 till 26 år och ca 50 ledare. Lagen tränar i flera olika områden i Umeå och Hörnefors.

Vi tycker att det är jätteroligt att många vill börja spela basket. Just nu har vi många på kö i olika åldersgrupper och för att kunna ta hand om så många som möjligt så behöver vi ännu fler ledare.
Ni som har barn som vill börja träna basket anmäl er via intresseanmälan och förutom kontaktuppgifter och födelseår så vill vi gärna ha information om spelaren har tränat basket tidigare. Intresseanmälan för säsongen 21/22 öppnar upp den 10 augusti.
Ni som dessutom känner att ni kan hjälpa till som ledare på ett eller annat sätt tveka inte att höra av er till oss på basket@kfum.nu. Vem vet – kanske nästa stora basketexport från Sverige finns därute bland alla barn och ungdomar som vill prova på.

Nya ledare/tränare är en förutsättning för att verksamheten ska fortsätta utvecklas långsiktigt och för att vi ska kunna erbjuda så många som möjligt en plats i en träningsgrupp. Vi har flera erfarna och duktiga ledare som gärna hjälper till att få i gång nya träningsgrupper, och det finns även ett bra informationsmaterial framtaget.


Basket Galleribild 1
Basket Galleribild 2
Basket Galleribild 3
Basket Galleribild 4
Basket Galleribild 5
Basket Galleribild 6
Basket Galleribild 7
Basket Galleribild 8
Basket Galleribild 9
Basket Galleribild 10

Till dig som är vårdnadshavare

För oss är det viktigt att både du och ditt barn känner er trygga i vår verksamhet. Vi har lång erfarenhet av idrott och sommarläger och på vägen har vi lärt oss att utveckla barn och ungdomar och låta dem pröva sina vingar under trygga former. För oss handlar det om att sätta barn och unga i centrum, att låta dem ta plats och få utlopp för sina intressen och viljor. Vi tar oss tid att lyssna och uppmärksamma, att engagera och entusiasmera. Vi uppmuntrar våra deltagare att bry sig om andra, sin omvärld och sig själva. För människor som mår bra och trivs har förmågan att få andra människor att må bra och trivas.

Vad kostar det?

Lag som enbart tränar och spelar cuper betalar 400 kr per termin
Lag i seriespel i Västerbotten betalar från 500 kr per termin
Lag i seriespel i Norrbotten o/e Mellannorrland betalar 700-1500 kr per termin

Med reservation för vissa olikheter i vissa lag beroende på antal spelare, serieavgifter, licenser m m.

Medlemskap i KFUM Umeå 150 kr per år tillkommer


Träningstider och lagsidor

Träningstider och lagsidor

För dig som redan är medlem har vi samlat allt som är aktuellt inom KFUM Idrott på SportAdmin. Där hittar du lagsidor, träningstider, matcher, ansökningsformulär för friplatser, evenemang och mycket mer.
Länk till SportAdmin


Start Filosofi

Vi skapar möjligheter för unga människor

KFUM är en rörelse av unga människor, för unga människor. Vi tror att unga människors vardag idag kommer att påverka hur vårt samhälle ser ut i framtiden. För att vi ska få en bättre gemensam framtid behöver vi trygga och modiga människor som bryr sig om sig själva och andra. Det får vi genom att skapa möjligheter för unga människor att utvecklas och må bra, idag.

Människor i alla åldrar är välkomna till KFUM, vi vill inte exkludera någon. Vi tror inte att det finns någon speciell aktivitet eller verksamhet som är bäst för att ge möjligheter för unga att växa. Allt beror på människorna och omständigheterna. Därför kan man göra vad man vill inom KFUM, så länge man följer våra värderingar och vår idé.


Kontakta KFUM Umeå Idrott

 

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Följ oss i sociala medier

Translate »