Aktiviteter och lokaler på Nydala

Här hittar du hela vårt utbud av aktiviteter för konferensen, friluftsdagen, utflykten eller lägerskolebesöket. Vi har något som passar de flesta besökarna och vi finns till hands om ni har några särskilda önskemål. Kontakta oss i så fall och fråga.
Under v.25 till v.33 pågår våra sommarläger för barn, mejl då direkt till nydala@kfum.nu för att komma i kontakt med de som är på lägergården.


Nydalas klassiker

 • Studsmattorna

  Studsmattorna

  Vi har två stora och avancerade studsmattor (även kallade trampoliner) som är nedsänkta i marken. I passet ingår en grundutbildning i hur man hoppar studsmatta på ett säkert och roligt sätt. Svårighetsgraden anpassas efter vilken erfarenhet ni har.

  2 timmar, 250:-/deltagare minst 10 deltagare

  Boka

 • Klätterväggen

  Klätterväggen

  I passet ingår en grundutbildning i hur man klättrar på ett säkert och roligt sätt. Tornet är 15 meter högt och har leder på alla sidor med olika svårighetsgrader.

  2 timmar, 160:-/deltagare minst 10 deltagare

  Boka

 • Kamratstigen

  Kamratstigen

  Kamratstigen är en samarbetsbana som leds av medföljande ledare där det gäller att lösa problem tillsammans i mindre grupper. Den består av ett 10-tal stationer där övningarna är utformade för att lösas genom samarbete. En rolig aktivitet som hjälper er att lära känna varandra och samarbeta.

  60:-/deltagare

  Boka

 • Trygghet och samarbete

  Trygghet och samarbete

  Roliga tillits- och samarbetsövningar i mindre grupper som utmanar och utvecklar er grupp. Praktiska övningar som kräver samarbete varvas med utvärdering och samtal där ni får möjlighet att lära känna er själva och varandra bättre. Aktiviteten passar er som vill utvecklas och fungera bättre som grupp.

  250:-/vuxen, 160:-/barn

  Boka


 

Andra roliga aktiviteter

 • Paddling

  Paddling

  Väljer ni att boka aktiviteten med instruktör så hjälper instruktören gruppen med utrustning, grundläggande sjövett och teknikgenomgång i paddling. Efter det kommer instruktören stötta er ute på vattnet samt anordna stafetter eller liknande om ni vill.

  2tim, 160:-/deltagare minst 10 deltagare

  Väljer du att paddla utan instruktör ingår kanoter, paddlar och flytvästar. Ni får sedan på egen hand upptäcka sjön.

  Halvdag (4h) 200:-/kanot
  Heldag (8h) 400:-/kanot
  24 timmar 500:-/kanot

  Boka

 • Sportgolv

  Sportgolv

  Sportgolvet är ett plastgolv utomhus som passar bra för bollsporter, tävlingar och stafetter. Utrustningen som finns att tillgå är: basketkorgar, innebandy- och handbollsmål, innebandysarg samt olika typer av bollar.

  PRIS 250:-/timme


  Boka

 • Segling

  Segling

  Vi har 8 nya båtar av modellen Laser Bug som passar bra att segla en eller två personer i varje. I passet ingår även, flytväst och följebåt även grundutbildning i segling och sjövett. Utifrån gruppens förkunskaper utformar instruktörerna ett pass som passar er. Vi reserverar oss för dåligt väder. Ta med ombyte.

  3 timmar, 300:-/deltagare minst 4 deltagare


  Boka

 • Gyro

  Gyro

  Gyron kan liknas med en karusell för en person. Du sitter fast i fötterna och i midjan sen snurrar du så mycket du vill och vågar. Magpirrande upplevelse för alla åldrar. Minimilängd är 130cm. Den här aktiviteten kräver att någon vuxen som följer med gruppen utifrån våra instruktioner kan ansvara för drift och säkerhet under hela aktiviteten. Vill ni få hjälp av någon av våra instruktörer så säg till, priset blir då lite högre.

  60:-/deltagare


  Boka

 • Kuddstång

  Kuddstång

  Utmana din motståndare i kuddkrig där målet är att få motståndaren att falla av stången. Mät dina benmuskler och din balans mot alla andras. All utrustning finns på plats. Aktiviteten görs utan instruktör från oss.

  60:-/deltagare


  Boka

 • Olympiad

  Olympiad

  Tävla i lag eller individuellt i mer eller mindre galna grenar. Olympiaden kan anpassas efter era önskemål.

  2 timmar, 160:-/deltagare


  Boka

Hyr lokal

 • Matsal

  Matsal

  Matsalen på Nydala passar perfekt för fest och rymmer upp till 70 personer ca 9mx13m. De stora glasdörrarna ger en fantastiskt vacker utsikt över bryggan och sjön. Varför inte vigas eller anordna dop på den stora bryggan eller i en skogsdunge ute i naturen, för att sedan samlas och äta eller fika tillsammans i matsalen. Det finns gott om stolar och ihopfällbara bord så att ni kan göra om lokalen precis som ni vill ha den.

  Halvdag (4h)            2250:-
  Heldag (8h)             4500:-
  Kväll (kl. 17-09)         4500:-
  Ett dygn (kl. 12-12)     5000:-
  Två dygn (kl. 12-12)    9000:-

  Kan bokas: 15/5-1/10.

  Förutom att ni får tillgång till en fin lokal i naturskön miljö så hjälper ni oss att bedriva bra och meningsfull verksamhet för barn och ungdomar.

  Boka

 • Grillkåta

  Grillkåta

  Nere vid vattnet ligger vår mysiga grillstuga. Här kan ni grilla pinnbröd eller marshmallows oavsett väder och vind. Stugan passar också perfekt för historieberättande eller återhämtning.

  PRIS:
  Halvdag (4h)   600:-
  Heldag (8h)    1000:-
  (Priset är inkl. ved)

  Boka


Aktivitetsdagar på Nydala

 • Äventyrsdagen

  Äventyrsdagen

  Äventyrsdagen är ett fartfyllt paket för klassen eller föreningen som ger möjlighet att prova på flera av våra aktiviteter. Gruppen delas in i mindre grupper och får under 1-1,5 timme (beroende på gruppstorlek) prova på tre av våra aktiviteter genom en aktivitetssnurra. Tiderna och aktiviteter anpassas efter gruppens storlek och önskemål. Lämpar sig för barn i mellanstadieåldern och uppåt.

  Förslag på upplägg
  9.00-9.15 Välkomna till Nydalas Aktivitetscenter och information
  9.15 – 10.15 Snurra 1 Klättring/studsmatta/kanot med instruktör
  10.15 – 11.15 Snurra 2 Klättring/studsmatta/kanot med instruktör
  11.15 – 12.00 Lunch
  12.00 – 13.00 Snurra 3 Klättring/studsmatta/kanot med instruktör

  Pris: 300 kr/pers.
  Minimum 20 personer.
  Kan bokas från 1/5- 1/10.

  Ni är välkomna att äta medhavd lunch på gården. Diskmöjligheter och tillgång till vatten finns vid vårt utekök. Vid vår eldstad kan ni göra upp eld och grilla. Vår stuga med matsal och fullt utrustat kök går att hyra till en kostnad av 1 500 kr i samband med paketdagar.

  Alla paket går att anpassa efter era önskemål. Hör av er till bokningsansvariga för eventuella frågor.

  Boka

 • Trygghet- och samarbetsdagen

  Trygghet- och samarbetsdagen

  Detta paket passar grupper som är nya för varandra eller kanske behöver stärka banden. Våra instruktörer tar er igenom gruppanpassade program där individen i gruppen är i fokus. Vi jobbar efter en modell som heter TSU (Trygghet, Samarbete, Utmaning). Dagen inleds med att Trygghet och samarbetspass där fokus ligger på att lära känna varandra, öka tryggheten inom gruppen samt lösa samarbetsövningar där alla i gruppen hjälpts åt. Efter lunch provar hela gruppen klättring eller kanot där individen utmanas efter eget val med gruppen som stöd. Tiderna och aktiviteter anpassas efter gruppens storlek och önskemål. Lämpar sig för barn från 12 år och uppåt.

  Förslag på upplägg
  9.00 – 9.15 Välkomna till Nydalas Aktivitetscenter och information

  9.15 – 11.15 Trygghet och samarbete med instruktör
  11.15-12.00 Lunch
  12.00-14.00 Klättring/kanot med instruktör
  Pris: 280 kr/pers.
  Minimum 10 personer

  Kan bokas från 1/5- 1/10.

  Ni är välkomna att äta medhavd lunch på gården. Diskmöjligheter och tillgång till vatten finns vid vårt utekök. Vid vår eldstad kan ni göra upp eld och grilla. Vår stuga med matsal och fullt utrustat kök går att hyra till en kostnad av 1 500 kr i samband med paketdagar.

  Alla paket går att anpassa efter era önskemål. Hör av er till bokningsansvariga för eventuella frågor.

  Boka


Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Följ oss i sociala medier

Translate »