KFUM Umeå KFUM Umeå

Translate

Vandrarhem & lägenheter

  

Välkommen till

YMCA Hostel/KFUMs VANDRARHEM


YMCA Hostel drivs av KFUM Umeå. Vi håller öppet året runt och vi ligger på bekvämt promenadavstånd till Umeås nöjesutbud, shopping, buss- och tågstation.

Vi erbjuder 80 sängplatser med pris från 180:-/natt i sovsal (frukost ingår ej i detta pris).

Ett flertal av våra enkel- och tvåbäddsrum är nyligen renoverade och utrustade med platt-TV, bekväma resårsängar och handfat. Dusch och WC finns i nära anslutning till rummet och vår härliga frukostbuffé ingår alltid.

Även vid bokning i våra 4-bäddsrum ingår alltid frukostbuffé i priset.

Vill du laga egen mat finns självhushållskök med all köksutrustning som kan behövas. Café 22 ligger i samma hus som vandrarhemmet och där serverar frukost måndag-fredag kl 07,00-08,30, lördag & söndag kl 08,00-09,30.

Vi har även två lägenheter till uthyrning. Den större lägenheten är ca 30 m2, med sovalkov (2 resårsängar), kök, dusch/wc samt litet tv-rum med en bäddsoffa. Den mindre är ca 20 m2 med en resårsäng, litet kök, soffhörna och tv. Kontakta oss för mer information och prisuppgift.

Parkering finns i nära anslutning till vandrarhemmet, antingen på parkeringen på andra sidan Järnvägsallén, eller i parkeringshuset Nanna som ligger runt hörnet.

Som vår gäst har du tillgång till gratis WiFi samt tvättstuga med torkskåp och torktumlare.

Vill du slippa ifrån städningen vid avresa så kan du beställa slutstädning mot en avgift. I övriga fall skall du som gäst städa rummet innan avresa, städutrustning finns i korridoren.

Om du anländer sent lägger vi efter överenskommelse ut din nyckel i en kodbox och betalning sker då efterföljande morgon i samband med frukost alt. till vårt bankgiro.

Vi är anslutna till SVIF.

Boka online

Boka boende direkt på internet!  

Skicka förfrågan

Skicka en bokningsförfrågan till oss!

Receptionstid

Mån-fre 15,00-17,00 Lör-sön 10,00-12,00

Kontakta oss 

Telefontid:
Mån-fre 15,00-17.00
Lör-sön 10,00-12,00

Telefonnummer: 090-18 57 18
Fax: 090-18 57 01
E-post: hostel@kfum.nu

Incheckning

Incheckning vardagar kl 15-17.  Vid ankomst efter kl 17 kan vi lägga ut nyckeln i ett nyckelskåp dit du får en kod. Detta måste dock meddelas oss senast 1 dag innan ankomst!

Helger sker incheckning efter kl 14 och alltid genom att vi lägger ut nyckeln i kodskåpet!

Utcheckning

Rummen skall lämnas senast kl 11.00. Nyckeln lämnas i brevlådan vid utgången. Rummen skall städas innan avresa om städning inte särskilt bokats.

Priser

Se våra priser här!

Karta

Se en karta här!

Internet

Vi har gratis WiFi för våra gäster. Lösenord får du i ditt välkomstblad.

Tvättmaskin och torktumlare

I källaren finns tvättmaskin och torktumlare och dessa får användas av våra gäster helt utan kostnad. Tvättmedel finns till försäljning i receptionen.

Frukostbuffé

Vår frukostbuffé  serveras i Café 22, måndag-fredag kl 07.30 – 09.00 samt lördag & söndag kl 08,00-09,30. Matsalen hittar du på plan 1, till vänster innanför entrén vid 22 A.
Om du anländer med natt-tåget är du välkommen att äta frukost hos oss (se prislista) och du kan då lämna dina väskor i väntan på incheckning senare på dagen.

Självhushållskök

Självhushållsköket ligger på våning 2 och här hittar du all nödvändig köksutrustning.

Spjälsäng

Om du behöver låna en spjälsäng till ditt rum så meddela oss vid bokningen så ordnar vi det. (begränsat antal)

TV-rum/allrum

På våning 2 finns tre stycken allrum för vandrarhemsgästerna, ett i vardera änden av korridoren och ett mittemot köket. I samtliga allrummen finns tv-apparater. På våning 1 utanför Café 22 finns även en TV-hörna samt att caféets vardagsrum är öppet och fritt att nyttja.

Parkering

Vi hänvisar våra gäster till parkeringen på andra sidan Järnvägsallén samt till parkeringshuset Nanna, endast ett kvarter bort. På parkeringen mitt emot Vandrarhemmet är det gratis att stå från kl 19-09 (läs dock noga på skyltarna då reglerna ibland ändras)

Jour

Efter kl 17 kan du som är gäst på Vandrarhemmet kontakta jourpersonalen om något problem skulle uppstå. Personalen finns på plats i huset men jobbar huvudsakligen med annan verksamhet. Information om aktuellt telefonnummer finns i välkomst-informationen. Jourpersonalen har tyvärr inte möjlighet att ta bokningar eller svara på frågor kring ev. förlängning av bokningar eller avbokningar utan hjälper till med problem av praktisk karaktär som inte kan vänta tills receptionen öppnar nästkommande dag.

Länkar

www.umea.se (Umeå kommuns officiella hemsida)
www.visitumea.se (Turistbyråns hemsida)
www.tabussen.nu (Länstrafiken och lokaltrafiken)
www.norrbyskar.se (Norrbyskär, ett trevligt utflykts mål)
www.svif.se (Vandrarhem på andra orter)
www.umea2014.se (Umeå Kulturhuvudstad 2014)
www.bildmuseet.umu.se (Bildmuséet)
www.vbm.se (Gammlia, Västerbottens Museum)